Μέτρα Τάξης έχει λάβει η ΕΛΑΣ, μετά την καταδρομική επίθεση και επεισόδιο από οργανωμένη ομάδα ατόμων του αντιεξουσιαστικού χώρου, στην οικία του δημοσιογράφου, του Άρη Πορτοσάλτε
Για άλλη μια φορά η μειοψηφία που έχουν αυτοανακηρυχθεί ως άτυπη ομάδα “λογοκρισίας” επέβαλλαν με βία την απολυτότητα της δικής τους ιδεολογικοπολιτικής τοποθέτησης, με καταδρομική ενέργεια στην οικία δημοσιογράφου, και επιτέθηκαν σε πολίτες οι οποίοι τους αντιλήφθηκαν και επιχείρησαν να παρέμβουν για να τους απομακρύνουν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του NantiaReport.gr, οι δράστες – τρία τέσσερα άτομα- με οργανωμένη κίνηση, πραγματοποίησαν καταδρομική ενέργεια βίας, στην πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Άρης Πορτοσάλτε.
Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, προσέγγισαν το κενό κουβούκλιο, που είναι εγκατεστημένο εξωτερικά της πολυκατοικίας, και φωνάζοντας συνθήματα κατά του δημοσιογράφου, προχώρησαν σε αφισοκόλληση κατά του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης.
Καθώς η ενέργειά τους υπέπεσε στην αντίληψη των γειτόνων, και κάποιοι επιχείρησαν να απομακρύνουν τα άτομα, είχαν φραστικό επεισόδιο με γυναίκα κάτοικο της περιοχής. |Στη συνέχεια αποχώρησαν.
Άμεσα ενημερώθηκε η ΥΑΒΑ και η ΓΑΔΑ καθώς και η Κρατική Ασφάλεια, ενώ δόθηκαν αναζητήσεις για τους δράστες, σε όλα τα πληρώματα του τομέα και του κέντρου πόλης. Στην περιοχή μετέβησαν δυνάμεις της ΔΙΑΤ και της ΟΠΚΕ.
Η πολυκατοικία στην οποία διαμένει με την οικογένειά του ο δημοσιογράφος, και ακόμα επτά οικογένεις, έχει γίνει στόχος επίθεσης και κατά το παρελθόν, με τους δράστες να πυροδοτούν ΑΕΜ (16/06 2022) αποτελούμενο από γκαζάκια, στην εξωτερική πόρτα του κτηρίου.
Μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Άρης Πορτοσάλτε δήλωσε, «το δυστύχημα είναι ότι έχουμε τρομοκρατία. Δυστυχώς έχουμε τρομοκρατία στην Ελλάδα. Πάνω από 10 χρόνια είμαι στοχοποιημένος επειδή λέω τη γνώμη μου (..) δεν αγοράζεται αυτή η γνώμη».
Στην οικία του δημοσιογράφου έχουν σημειωθεί και άλλες επιθέσεις κατά το παρελθόν, με πιο πρόσφατες την καταδρομική μελών του αντιεξουσιαστικού χώρου, με αναγραφή συνθημάτων στους κοινόχρηστους χώρους στην πολυκατοικία και “τρικάκια” τα οποία απέρριψαν οι δράστες (11/10 2020) και καταδρομική με τρικάκια και συνθήματα από το Ρουβίκωνα (06/02 2020) Από την έκρηξη προκλήθηκε φωτιά και εκτεταμένες υλικές ζημιές στην είσοδο του κτιρίου.