Η Ελληνική Πρεσβεία στα Τίρανα, βρίσκεται σε απευθείας επικοινωνία με το Υπουργείο Εξωτερικών στην Αθήνα.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η αλβανική τηλεόραση, ο 52άχρονος Ηρακλής Ιωάννης Δραγούνης, Έλληνας εργολάβος οικοδομών, συνελήφθη στο αεροδρόμιο των Τιράνων από Αλβανούς Αστυνομικούς με την κατηγορία κατοχής εξοπλισμού, ο όποιος κρίθηκε ότι χρησιμοποιείται για κατασκοπεία. Με το κατηγορητήριο σε βαρος τους έχει ήδη οδηγηθεί στην Εισαγγελία.
Η αλβανική τηλεόραση, στην αναφορά της είδησης, προέβαλε υλικό αρχείου στο οποίο επιδεικνύεται κατασκοπευτικός εξοπλισμός, τον οποίο κατέσχεσαν στην κατοχή Ισραηλινού- ειχε συλληφθεί -πριν από λίγες ημέρες στα Τίρανα με την ίδια κατηγορία και αφέθηκε ελεύθερος.

Οι αλβανικές Αρχές, σύμφωνα με τον Αλβανικό Τυπο, αναφέρουν ότι είναι η πρώτη φορά που κατασχέθηκε ο συγκεκριμένος εξοπλισμός στη χώρα.
Σημειώνεται ότι ο Ηρακλής Ιωάννης Δραγούνης έχει επισκεφθεί την Αλβανία στο παρελθόν άλλες 10 φορές χωρίς να αντιμετωπίζει προβλήματα με τις Αρχές.