Σέρρες: Αφορμή για τη δολοφονία εξετάζεται, δικαστήριο που είχε ο έγκλειστος στις φυλακές μεγάλος γιος της οικογένειας

Σύμφωνα με τους συγχωριανούς τους, την ημέρα που διέπραξε το έγκλημα ο 59χρονος σε βάρος της 52χρονης συζύγου του, ο γιος τους είχε δικαστήριο για την ποινική του υπόθεση. Εκτιμάται ότι λογοφέρανε με την εγκληματική κατάληξη

Το έγκλημα με θύμα την52χρονη Κούλα, με δράστη και αυτόχειρα τον 59χρονο σύζυγό της, στο σπίτι τους, στο Σιτοχώρι Σερρών (13/02) έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους του χωριού. Ο ίδιος, ομολόγησε το έγκλημά του σε κλήση του στην Αστυνομία «σκότωσα τη γυναίκα μου, το παιδί μου είναι στη φυλακή, δεν περιμένω κάτι» και σε εμπρησμό που προκάλεσε, αυτοπυρπολήθηκε  ζωντανός στο μαντρί όπου κρυβόταν μετά τη δολοφονία που διέπραξε.

Για τέσσερα χρόνια είχε θέσει τον εαυτό του σε “απομόνωση” στο σπίτι του ο 59χρονος και είχε απομονωθεί. Η 52χρονη Κούλα ήταν ιδιαίτερα κοινωνική και συμμετείχε στις εκδηλώσεις του χωριού ενώ συντηρούσε οικονομικά το ζευγάρι, καθώς ο 59χρονος τα τελευταία χρόνια δεν εργαζόταν. Το ζευγάρι είχε δύο παιδιά, ο μεγάλος γιος της οικογένειας εξέτιε ποινή στις Φυλακές για ναρκωτικά , ενώ η κόρη τους, είναι παντρεμένη και ζει στην Γερμανία.

«Ο γιος του ζευγαριού είναι φυλακή. Σήμερα είχε δικαστήριο για να κάνει αίτημα αποφυλάκισης καθώς είχε συμπληρώσει τα 3/4 της ποινής του. Οι γονείς του ήταν μάρτυρες να πάνε και οι δύο. Έφτασε η ώρα να πάνε και δεν πήγαν και ο γιος τους καλούσε και δεν απαντούσαν», ανέφερε ο ανιψιός του ζευγαριού.

«Μετά από λίγο πήρε ο θείος μου στην αστυνομία και είπε ότι σκότωσε τη γυναίκα του και θα αυτοκτονήσει. Είχε 5 χρόνια να βγει από το σπίτι γιατί είχε προβλήματα υγείας και ντρεπόταν. Γενικά δεν ήταν ευτυχισμένο ζευγάρι, τα τελευταία χρόνια η οικογένεια ήταν σε ένταση. Είχαν πολλούς καυγάδες, γιατί ο γιος ήταν φυλακή. Δεν περιμέναμε ότι θα έφταναν σε αυτό το σημείο», συμπλήρωσε ο ανεψιός τους.

Κατά την αυτοψία στο χώρο και τη νεκροψία, ο 59χρονος διέπραξε τη δολοφονία σε βάρος της 52χρονης συζύγου του, με το θάνατός της, να αποδίδεται σε στραγγαλισμό.