Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε μετα την ολοκλήρωση της συνεδρίασης το Νομοσχέδιο του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την “Αναδιοργάνωση της δομής της Ελληνικής Αστυνομίας και αναβάθμιση της εκπαίδευσης του ένστολου προσωπικού”
Οπως ανέφερε σε ανάρτηση του ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη «Με αυτή την πρωτοβουλία επικαιροποίησης του θεσμικού πλαισίου της ΕΛ.ΑΣ μετά από 25 χρόνια, φιλοδοξούμε να ανασυντάξουμε τις δυνάμεις και την υπηρεσία της Αστυνομίας ώστε να την οδηγήσουμε στη νέα εποχή, στα πλαίσια των αναγκών που έχει η ελληνική κοινωνία και η ασφάλεια της χώρας.
Εχθές (20/03) μετά από 15 ώρες, 4 συνεδριάσεις στην Επιτροπή, 3 εβδομάδες διαβούλευσης και ακρόαση 20 φορέων, ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη “Αναδιοργάνωση της δομής της Ελληνικής Αστυνομίας και αναβάθμιση της εκπαίδευσης του ένστολου προσωπικού της – Εκσυγχρονισμός του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης υπόδικων, κατάδικων και κρατουμένων σε άδεια – Ρύθμιση θεμάτων κρατουμένων σε σωφρονιστικά καταστήματα και άλλες διατάξεις”».
Ολόκληρη η ομιλία του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κατά την ψήφιση του Νομοσχεδίου στη Βουλή