Κάθειρξη σε απότακτο αστυνομικό της Ασφάλειας Ζακύνθου και Αλβανό ως συνεργό του, για τη ληστεία σε βάρος του Ζακυνθινού επιχειρηματίας Νικήτα Αρετάκη
Το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, επέβαλε κάθειρξη 20 ετών στον- σήμερα – απότακτο αστυνομικό της Ασφάλειας Ζακύνθου και 21 χρόνων κατά συγχώνευση σε Αλβανό ως συνεργό του, για τη ληστεία σε βάρος του Ζακυνθινού επιχειρηματίας Νικήτα Αρετάκη. Ο Αλβανός καταδικάστηκε και πρόκληση σωματικής βλάβης στο θύμα.
Η ληστεία σε βάρος του Ζακυνθινού επιχειρηματίας Νικήτα Αρετάκη, σημειώθηκε τον Απρίλιο του 2016. Ο επιχειρηματίας περπατούσε στον μικρό πεζόδρομο δίπλα στην εκκλησία της Ανάληψης, στο κέντρο της πόλης, ενώ μετέφερε μικρή τσάντα που περιείχε €550.000, χρήματα τα οποία προορίζονταν για πληρωμές για την κατασκευή του Αρετάκειου Σχολείου, στην ορεινή Ζάκυνθο. Όπως κατήγγειλε και προέκυψε κατά την προανάκριση, του επιτέθηκε ένα άτομο (σσ ταυτοποιήθηκε ο Αλβανός κατηγορούμενος), και αποπειράθηκε να του αποσπάσει την τσάντα ωστόσο καθώς αντιστάθηκε, τον έσπρωξε με δύναμη, με συνέπεια να χάσει την ισορροπία του και να τραυματισθεί και κατάφερε και του αποσπάσει την τσάντα με τα χρήματα.
Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο Αλβανός είχε τηλεφωνικές συνομιλίες με τον απότακτο Αξιωματικό της Ασφάλειας Ζακύνθου πριν και μετά τη ληστεία, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το DNA του αστυνομικού εντοπίστηκε στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη ληστεία. Καθώς ο Αλβανός δεν είχε καλύψει τα χαρακτηριστικά του, αναγνωρίστηκε κα σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση συνελήφθη, ενώ μετά την απολογία του, κρίθηκε προφυλακιστέος.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης, πληροφορίες είχε παράσχει ο ξενοδόχος Ντίμης Κορφιάτης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί και είχε αθωωθεί για την δολοφονία της Βάϊας Ζήση, της μεγαλύτερης ιδιοκτήτριας οίκων ανοχής στην Αθήνα (18/04 2004), ενώ πάρκαρε το αυτοκίνητό της στο ανοιχτό γκαράζ της πολυκατοικίας όπου διέμενε με τις δυο κόρες της, δίπλα στα σχολεία της Γκράβας. Καθώς φέρεται ο ξενοδόχος να .. ήξερε πολλά είχε καταγγείλει για τον επίορκο Αξιωματικό της ΕΛΑΣ τον οποίο ανέφερε ως «ο μεγάλος», ότι είχε επαφές με άτομα που κατηγορήθηκαν ως οι αυτουργοί της δολοφονίας του σωματώδους 37χρονου Γιώργου Σαρακίνη, τον Αύγουστο του 2017 στη Ζάκυνθο.
Από τον Ιανουάριο του 2017, ο απότακτος Αξιωματικός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα ενώ παρέμενε φρουρούμενος σε κατ’ οίκον περιορισμό. Με την ανακοίνωση της απόφασης από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, οι δύο κατηγορούμενοι, με το φυλακιστήριο καταδίκης οδηγήθηκαν στις Φυλακές Κορυδαλλού, ενώ αναμένεται να ασκήσουν έφεση.