Ο ιδιοκτήτης του AirBnB, ενημέρωσε άμεσα τις Αρχές και το ΕΚΑΒ, όταν εντόπισε στο διαμέρισμά του, νεκρό τον ένοικο που είχε επιλέξει το χώρο για ημιδιαμονή
Ο άνδρας ηλικίας περίπου 40ετών Αμερικανός υπήκοος, σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη, όπως αναφέρουν πληροφορίες του NantiaReport.gr, είχε εκμισθώσει από τη δημοφιλή πλατφόρμα, το διαμέρισμα στην οδό Κολοκυνθούς στην Ομόνοια, στο κέντρο της Αθήνας. Ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, το μεσημέρι της Πέμπτης (13/03) μετέβη στο χώρο για να καθαρίσει και εντόπισε τον άνδρα φορώντας το μπουρνούζι του, νεκρό, ενώ είχε μια χαλαρή θηλιά με τη ζώνη του στα χέρια, που μπορούσε να απελευθερώσει. Στο κεφάλι του φορούσε σακούλα, μέσα από την οποία είχε προσαρμόσει σωλήνα συνδεδεμένη με τη φιάλη οξυγόνου, που είχε μεταφέρει ο ίδιος στο χώρο.
Κατά την νεκροψία του ιατροδικαστή, φέρεται ο άνδρας να προέβη σε παιχνίδι ερωτικής αυτοικανοποίησης. Σε αυτοψία οι αρχές διαπίστωσαν ότι το κρεβάτι του διαμερίσματος ήταν στρωμένο, και είχε τακτοποιημένες παντόφλες, με το χώρο να μη φέρει ευρήματα αναστάτωσης.
Εξετάστηκε ως ενδεχόμενο ο άνδρας να προσάρμοσε της φιάλη οξυγόνου για να αντιρροπήσει στο ενδεχόμενο υποξίας, ωστόσο λιποθύμησε κι έχασε τις αισθήσεις του, με συνέπεια το θάνατο. Από τα ευρήματα έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.
Κάμερα έξω από το διαμέρισμα έχει καταγράψει τις κινήσεις του και προκύπτει ότι εισήλθε μόνος του στο χώρο. Όπως ανέφερε στην εξέτασή του ο ιδιοκτήτης του χώρου, το προηγούμενο βράδυ, εμφανώς υπό την επήρεια αλκοόλ ή ουσιών είχε κλειδωθεί έξω το διαμέρισμα και τον κάλεσε και του άνοιξε .