Οι δύο τοξικοεξαρτημένοι, από κοινού εξασφάλιζαν το βιοπορισμό τους και τις “δόσεις” τους, με κλοπές και διαρρήξεις στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά
Καταγγελίες επαγγελματιών αυτοκινητιστών στα Τμήματα Ασφαλείας (ΤΔΕΕ) της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, ανέφεραν πανομοιότητες παραβιάσεις των επαγγελματικών τους οχημάτων και κλοπή εγγράφων και κερματοδεκτών με μικρά χρηματικά ποσά που είχαν στο εσωτερικό τους. Σε όλες τις περιπτώσεις οι αστυνομικοί κατά την αυτοψία είχαν εντοπίσει αιματηρά εντυπώματα κατά την αποπειρα θραύσεις των παραθύρων των ΤΑΧΙ. Ενώ σε δύο περιπτώσεις οι δράστες είχαν καταγραφεί σε κάμερες ασφαλείας, και το υλικό είχε συνυποβληθεί στις Αστυνομικές Αρχές, οι δράστες παρέμεναν ασύλληπτοι.
Τα ξημερώματα (25/02-0045) ιδιοκτήτης κρεοπωλείου στην Κ.Γέμελου στη Νίκαια, ενημέρωσε την Άμεση Δράση για απόπειρα διάρρηξης στην επιχείρησή του από δύο άτομα, τους οποίους παρακολουθούσε από τις κάμερες που είχε εγκαταστήσει στο κρεοπωλείο του. Με την κινητοποίηση των πληρωμάτων της Άμεσης Δράσης, οι δύο εντοπίσθηκαν σε αναζητήσεις στην οδό Π.Ράλλη και Βοσπόρου, στη Νίκαια και προσήχθησαν στο ΤΑ Νίκαιας Ρέντη.
Όπως προέκυψε οι δράστες, άνδρες τοξικοεξαρτημένοι, κάτοικος της περιοχής 26ετών και 42χρονος Ιρανός. Κατά την εξέταση του βιντεοληπτικού υλικού, προέκυψε ότι ο Έλληνας εκτελούσε ρόλο τσιλιαδόρου ενώ ο Ιρανός επιχείρησε με κατσαβίδι να παραβιάσει την εξωτερική πόρτα της επιχείρησης, ωστόσο, για λόγους ανεξάρτητους της θελήσεώς τους, καθώς έγιναν αντιληπτοί, εγκατέλειψαν την απόπειρα και αποχώρησαν.
Στην κατοχή τους κατασχέθηκαν το κατσαβίδι και φακός, ενώ ο 26χροος παρέδωσε σακουλάκι με 0,49gr κάνναβη και 0.89gr ηρωίνη, τα οποία απεστάλησαν για εξέταση. Οι δύο αναγνωρίστηκαν από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ο οποίος υπέβαλλε σε βάρος τους μήνυση.
Οι δύο ωστόσο προέκυψε ότι είχαν “εκκρεμότητα” καθώς εντός του μήνα, είχαν διαπράξει περισσότερες από δέκα διαρρήξεις σε ΤΑΧΙ από τα οποία είχαν αφαιρέσει έγγραφα και χρήματα, καθώς ενεργούσαν παράλληλα κλοπές σε καταστήματα στην ευρύτερη περιοχή της Νίκαιας και του Κορυδαλλού.
Ο 26χρονος αποδέχθηκε τη συμμετοχή τους στις αξιόποινες πράξεις, και δήλωσε μεταμέλεια ενώ αναφέρθηκε στην εξάρτησή του από τα ναρκωτικά για τις πράξεις που προέβη, παρασυρόμενος από τον Ιρανό συνεργό του, ο οποίος αρνήθηκε την οποιαδήποτε εμπλοκή τους στις πράξεις που του αποδίδονται και στις κατηγορίες.
Σε βάρος των δύο συλληφθέντων από την Ασφάλεια Νίκαιας Ρέντη σχηματίσθηκε δικογραφία η οποία απεστάλη στην Εισαγγελία Πειραιά και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή.