Κάλυμνος: Στο ΚΑΤ μεταφέρθηκε ο 15χρονος που τραυματίστηκε από φωτοβολίδα- Συνέλαβαν έμπορο κροτίδων που πουλούσε στα social media

Mε σκάφος του Λιμενικού Σώματος, μεταφέρθηκε στην Κω κι στη συνέχεια στο ΚΑΤ, ο ανήλικος από την Κάλυμνο,  ο οποίος τραυματίσθηκε όταν εξερράγησαν στα χέρια του κροτίδες που είχε προμηθευτεί

Ένας έφηβος ηλικίας 15ετών, τραυματίσθηκε σοβαρά, στα δάκτυλα του δεξιού χεριού του, εντός της χερσαίας ζώνης του Λιμένα στην Κάλυμνο όταν εξερράγη φωτοβολίδα.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά με Περιπολικό σκάφος στο λιμάνι της Κω. Ωστόσο λόγω του σοβαρού τραυματισμού του, με σκάφος του με αεροδιακομιδή μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αττικής «ΚΑΤ».

Την προανάκριση έχει αναλάβει το Λιμεναρχείο Καλύμνου, ενώ για το συμβάν έχει ενημερωθεί και η αρμόδια Εισαγγελική Αρχή. Για το συμβάν, συνελήφθησαν οι κηδεμόνες του 15χρονου, για παράβαση του άρθρου 360 του Π.Κ. «Παραμέληση εποπτείας ανηλίκου» και του Ν.2168/1993 «Περί όπλων».

Το παράνομο εμπόριο επικίνδυνων κροτίδων λόγω της ημέρας, έχει προκαλέσει έρευνα, κατασχέσεις και συλλήψεις, όπου κρίνεται αναγκαίο. Στο Ηράκλειο, ένας άνδρας συνελήφθη καθώς πουλούσε φωτοβολίδες σε όλη την Ελλάδα μέσω εφαρμογής.

Κατά την έρευνα στο σπίτι του, κατασχέθηκαν, 2.573 κροτίδες διαφόρων τύπων, ναυτική φωτοβολίδα, κινητό τηλέφωνο και €3.100 .

Ο άνδρας με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών υλών, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τις φωτοβολίδες, τα πυροτεχνήματα και για τα όπλα, παραπέμφθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.