ΕΛΑΣ: “Ο χαρακτηρισμός κάθε εγκλήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα”

Διευκρινιστική ανακοίνωση εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, αναφορικά με τις αντιδράσεις που προκάλεσε το Δελτίο Τύπου για την δολοφονία της 11χρονης Ρομά στην Ηλεία

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ, «Σχετικά με αναρτήσεις και δημοσιεύματα τύπου που αναφέρονται σε διατύπωση στο δελτίο τύπου που αφορά τη σύλληψη άνδρα για ανθρωποκτονία και απόπειρα βιασμού 11χρονης στην Ηλεία, διευκρινίζεται ότι στο επίμαχο σημείο αποτυπώνονται στοιχεία που αφορούν στο ιστορικό της υπόθεσης, όπως αυτά προέκυψαν κατά την προανάκριση (μεταξύ των οποίων και η απολογία του κατηγορούμενου) και τα οποία δεν έχουν να κάνουν με τον χαρακτηρισμό του εγκλήματος, όπως ξεκάθαρα εμφαίνεται στον τίτλο του δελτίου τύπου. Άλλωστε, ο χαρακτηρισμός κάθε εγκλήματος αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του Εισαγγελέα.
Η Ελληνική Αστυνομία για τη διαλεύκανση του αποτρόπαιου αυτού εγκλήματος ενήργησε άμεσα, αξιοποιώντας πλήρως όλα τα διαθέσιμα στοιχεία και δεδομένα και κατάφερε σε ελάχιστο χρόνο να εντοπίσει τον δράστη, ο οποίος ομολόγησε και πλέον βρίσκεται ενώπιον της δικαιοσύνης.
Η Ελληνική Αστυνομία λειτουργεί βάσει των νόμων του κράτους και εφαρμόζει τις προβλεπόμενες διαδικασίες για την αντιμετώπιση των εγκλημάτων, συμπεριλαμβανομένων των εγκλημάτων έμφυλης βίας. Η δράση της είναι καθημερινή και μέσω της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των αστυνομικών για τα θέματα έμφυλης βίας αποδεικνύει τη δέσμευση για προστασία όλων των πολιτών».