Σαλαμινα: Δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας Θεραπευτή Ειδικής Αγωγης ο οποίος προέβαινε σε ασέλγεια σε ανήλικα με ψυχοκινητική διαταραχή

Με Εισαγγελική Διάταξη Δημοσιοποίησης στοιχείων ταυτότητας και της Ποινικής Δίωξης σε Θεραπευτή Ειδικής Αγωγης ο οποίος συνελήφθη για ασέλγεια σε ανήλικα με ψυχοκινητική διαταραχή

Εκμεταλλευόμενος ανήλικα με διάγνωση ψυχοκινητικών διαταραχών και μαθησιακές δυσκολίες στα οποία παρείχε θεραπευτικές συνεδρίες  Ειδικής Αγωγης στο χώρο του στη Σαλαμίνα, προέβαινε σε πράξεις γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος τούς.

Κατά τη διάρκεια των θεραπειών και εκμεταλλευόμενος τις δυσκολίες των ανηλίκων και την εμπιστοσύνη των γονέων στο πρόσωπο του, προέβαινε στις αξιόποινες πράξεις, για τις οποίες του ασκήθηκε ποινική δίωξη.

Ο 58χρονος για πάνω από ένα χρόνο ασελγούσε σε βάρος 8χρονης με εγκεφαλική παράλυση και νοητική υστέρηση. Οι γονείς της, προέβησαν σε καταγγελίες και με αποδεικτικό υλικό συνελήφθη (19/04) ο 58χρονος δυνάμει εντάλματος, της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής.

Πρόκειται για τον 58χρονος εργοθεραπευτή Ελευθέριο ΜΑΚΡΗ του Αντωνίου και της Χρυσάνθης, κάτοικο Σαλαμίνας. Σε βάρος του έχει ασκηθεί Ποινική Δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που δεν συμπλήρωσαν τα 14ετη και που συμπλήρωσαν τα 14έτη, τελεσθείσα από ειδικό επιστήμονα που παρέχει τις υπηρεσίες του στον ανήλικο και από πρόσωπο που καταχράται τη διανοητική ή σωματική αναπηρία του ανηλίκου, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανικάνου προς αντίσταση σε γενετησία πράξη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανηλίκων υπό την μορφή της απεικόνισης – παρουσίασης πράξεων γενετήσιου χαρακτήρα και απλή σωματική βλάβη αδυνάμων ατόμων.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2023 έως τον Απριλιο (04/04) ενεργουσε γενετήσιες πράξεις σε βάρος της 8χρονης η οποία έχει διαγνωστεί με ψυχοκινητική υστέρηση, μικροεγκεφαλία, σπαστική παραπάρεση και εγκεφαλική παράλυση σε συνδυασμό με νοητική στέρηση. Μετά τις καταγγελίες εξετάζεται να εχει προβεί σε πράξεις και σε βάρος άλλων ανηλίκων, μεταξύ των οποίων, σε 8χρονη και ενός 12χρονου ανηλίκου.

Ο 58χρονος Ελευθέριος ΜΑΚΡΗΣ, προέκυψε σεσημασμένος, μεταξύ άλλων, για πρόκληση σκανδάλου με ακόλαστες πράξεις, αποπλάνηση ανηλίκου νεότερου των 13 ετών, απείθεια και εξύβριση και πραβαση του νόμου περί ναρκωτικών. ​

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ασκήθηκε σε βάρος του ανωτέρω ποινική δίωξη και παραπέμφθηκε για κύρια ανάκριση στο 24ο Ανακριτικό Τμήμα του Πρωτοδικείου Αθηνών, κι εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Την επόμενη ημέρα (19/04) μετά την απολογία του, διατάχθηκε αρχικά η προσωρινή κράτησή του στο Ψυχιατρικό Κατάστημα Κορυδαλλού, προκειμένου να διενεργηθεί ψυχοδιαγνωστική εξέταση και στη συνέχεια η μεταγωγή του στις φυλακές Γρεβενών.

Οπως αναφέρεσαι στην αστυνομική ανακοίνωση  «Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση αποσκοπεί στην πρωταρχική ανάγκη προστασίας του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της πολιτείας για τον κολασμό των ανωτέρω αξιόποινων πράξεων και στην περαιτέρω διερεύνηση της συμμετοχής του κατηγορουμένου σε συναφείς γενετήσιες πράξεις σε βάρος έτερων θυμάτων, αφού παρείχε τις υπηρεσίες του σε άγνωστο αριθμό ανηλίκων λόγω της ιδιότητας του.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476370 του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.»