Με αφορμή το περιστατικό με το “μάδημα της ανθοδέσμης” και την απόσταση των ημερών, σχόλιο γνώμης με αφετηρία την αιτίαση που οδήγησε στην πράξη για τον ένστολο, από συνάδελφό* του
«Κρατώντας μια απόσταση λίγων ημερών από τα γεγονότα να σας πω τι είναι αυτό που θέλω να στηλιτεύσω στο περιστατικό με την ανθοδέσμη.
Αρχικά να σας πω ότι δεν θέλω να μπει ο άνθρωπος σε διαθεσιμότητα . Ούτε να του γίνει ΕΔΕ. Ούτε θέλω, ούτε με ενδιαφέρει.
Εκείνο που με ενδιαφέρει και ειλικρινά θα ήθελα να μάθω, αν μπορούσα, είναι τι σκεφτόταν εκείνη την ώρα που έκανε αυτή την βλακεία. Τι σκέψεις περνούσαν από το μυαλό του. Και αυτές να σχολιάζαμε, να καταδικάζαμε ή και να επιδοκιμάζατε για όσους συμφωνούν.
Αυτό έπρεπε να ενδιαφέρει και την Αστυνομία. Αυτό έπρεπε να την ενδιέφερε και χρόνια πριν όταν ο Κορκονέας τράβηξε το όπλο και αφαίρεσε μια ανθρώπινη παιδική ζωή .
Αυτό να αναλύσει, αυτό να διερευνήσει, αυτά τα συμπεράσματα να παρουσιάσει στην ελληνική κοινωνία και να προτείνει λύσεις. Αντ’ αυτού τι έκανε? Τίποτα!
Δώδεκα χρόνια τώρα έχετε δει μια ανάλυση, έστω μια σελίδα που να έχει κάνει την παραμικρή προσέγγιση η Ελληνική Αστυνομία για το τι συνέβη ποια τα αίτια και ποιες οι λύσεις; Εγώ Όχι.
Διότι αυτά θα τα έκανε μια σύγχρονη αστυνομία, με όραμα και προοπτική αντίστοιχη της εποχής που ζούμε και όχι μια αστυνομία που τρέμει στην ιδέα του εκσυγχρονισμού.
Η «διενέργεια ΕΔΕ» και η «παραδειγματική τιμωρία των επίορκων αστυνομικών» είναι ρήσεις για να συσκοτιστεί η αλήθεια «να τα κρύψουμε κάτω από το χαλάκι »που λέει και ο λαός μας.
Είναι αυτονόητο ότι αυτός που θα δολοφονήσει θα πάει φυλακή, όπως αυτονόητο είναι ότι θα τιμωρηθεί όποιος παραβεί τα καθήκοντα του. Αυτό το λύσαμε, ευτυχώς υπάρχουν κανόνες και μηχανισμοί αυτοκάθαρσης στην Ελληνική Αστυνομία .
Αλλά είναι λυπηρό η πολιτική ηγεσία να περιορίζει την ρητορική της νιώθοντας ικανοποίηση μόνο με την επίκληση αυτών των μηχανισμών, χωρίς να διαθέτει ένα όραμα για κάτι πιο ριζοσπαστικό και σύγχρονο.
Αυτό χρόνια τώρα .
Αυτοί, ίσως δεν νοιάζονται, αλλά εμείς ως εργαζόμενοι πρέπει να απαιτούμε μια επαγγελματική αστυνομία, απαλλαγμένη από φοβικά σύνδρομα αλλά και έτοιμη να κάνει όταν χρειαστεί και μια επώδυνη ενδοσκόπηση .
Μόνο έτσι θα μπορέσουμε να εδραιώσουμε την θέση μας στην δημοκρατία με όρους δικαίου και θα μπορέσουμε με πλήρη αποδοχή, να παραμερίσουμε τους οραματιστές του μπάχαλου που κάθε 6 του Δεκέμβρη περιμένουν την «δόση τους»», αναφέρει στο σχόλιο του ο συνδικαλιστής Αστυνομικος, Γιάννης Φαναριώτης .